ANBOS-specialisaties

                                                                            ANBOS_logo 2010_1.jpg
Acne
 
JEUGDPUISTJES
Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beinvloed door hormonale factoren. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.
 
Pubers, maar ook volwassenen
Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes,bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Deze kan psychische problemen geven. Acne begint vaak rond de puberteit en kan zo'n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Het komt ook voor dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden opeens acne krijgen.
 
Huidziekte
Vervelend tot zelfs traumatisch kan het worden als acne zich manifesteert als ernstige huidziekte. Ruim 40% van de pubers heeft rond het vijftiende levensjaar zodanig ernstige acne dat hulp van buiten noodzakelijk is. Voor een doeltreffende acne-behandeling kunt u bij de geregistreerde schoonheidsspecialist terecht.
 
Zorgverzekeraars
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de acnebehandelingen tot een bepaald bedrag per jaar.
Raadpleeg uw polis om te kijken tot welk bedrag uw zorgverzekeraar de behandelingen vergoedt.
 
 
Electrisch ontharen
 
Met electrisch ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methoden van electrisch ontharen: diathermie en de blendmethode. Uw geregistreerde schoonheidsspecialist bepaalt aan de hand van uw overbeharing welke methode voor u het meest geschikt is.
 
Electrisch ontharen is niet pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor iedere client goed te ondergaan is. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied.
 
Zorgverzekeraars
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de electrische ontharing in het gezicht tot een bepaald bedrag per jaar. Raadpleeg uw polis om te kijken tot welk bedrag uw zorgverzekeraar de behandelingen vergoedt.
 
 
Manuele lymfedrainage
 
Beter en sneller resultaat
Manuele lymfedrainage wordt gebruikt als voor- en nabehandeling vancosmetische ingrepen. Deze ingrepen hebben een zichtbaar beter en sneller resultaat als deze gecombineerd worden met meerdere lymfedrainagebehandelingen. Daarom verwijzen plastische en cosmetische chirurgen hun clienten door naar de geregistreerde schoonheidsspecialist. Manuele lymfedrainage is ook uitermate geschikt bij acne, stress en ter ondersteuning van een afslankmethode.
 
Oplossing voor oedeem
Na een cosmetische ingreep zoals een ooglidcorrectie of liosuctie, is dd en het daaronder liggend weefsel beschadigd. Als reactie hierop vormt het lichaam oedeem. Dit is vocht dat zich ophoopt omdat het niet goed kan worden afgevoerd door de verstopte lymfevaten. Ook worden er minder afvalstoffen afgevoerd. Dankzij manuele lymfedrainage verdwijnt oedeem.
 
 
Camouflage
 
Hulp bij huidafwijkingen
Spataderen, wijnvlekken, geboorteplekken en andere littekens zijn vaak blijvende oneffenheden die behoorlijk hinderlijk kunnen zijn. Cosmetische chirurgie kan dergelijke huidafwijkingen in veel gevallen helpen te verminderen, maar vrijwel altijd blijven er delen van de plek zichtbaar. De geregistreerdeschoonheidsspecialist kan dan een belangrijke rol vervullen. Met speciaal daarvoor ontwikkelde produkten kunnen huidproblemen worden gecamoufleerd.
 
Behandeling met camouflageprodukten
De schoonheidsspecialist zal de specifieke plek behandelen door te kiezen voor de juiste camouflageprodukten. Dit zijn produkten die specifiek zijn ontwikkeld voor camouflage, zowel wat betreft houdbaarheid, slijtvastheid als vochtbestendigheid. Door de produkten op de juiste manier te mengen, wordt de kleur verkregen die het best overeenkomt met de huidkleur van de client. Een fixatie met poeder en/of een spray zorgt ervoor dat de camouflage niet afgeeft (waterproof).
 
Zelf leren camoufleren
De behandeling door de schoonheidsspecialist leidt vaak tot zeer bevredigende resultaten. Aangezien het om blijvende afwijkingen gaat en de camouflage niet definitief is, is het echter belangrijk dat u zelf vaardig wordt in het camoufleren. De schoonheidsspecialist kan u daarbij helpen.
 
Vergoeding door verzekeraars
Verschillende patientenverenigingen werken nauw samen met de geregistreerde schoonheidsspecialisten. Bovendien worden de kosten voor deze behandelingen door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.
 
Pincementsmassage
 
De pincementsmassage bestaat uit een massage van de schedelhuid, de nek, het gezicht, het decolleté en de schouders. De massage reguleert de doorbloedingan de . De behandelde hui t tot rust en de massage zorgt voor een betere balans van de huid. Het beste resultaat wordt verkregen in kuurverband.
 
De behandeling is uitermate geschikt voor:
-huidverbetering
-behandeling van kleine littekens, bijvoorbeeld als gevolg van acne.
-behandeling van couperose. dit zijn kleine bloedvaatjes onder de huid van de wangen, neus en
  voorhoofd, zichtbaar als rode streepjes.
 
 
Shiatsu Massage
 
De kracht van Shiatsu
Shiatsu is een Japans massagesysteem. Het woord Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Deze massage wordt in Nederland dan ook vaak drukpuntmassage genoemd. De kracht van Shiatsu isat er naast een genezende werking ook een preventieve werking van uitgaat. De massage is daarbij een heerlijke manier van ontspannen en een veilige en doeltreffende methode van huidverzorging.
 
Spiegel van de lichaamsfuncties
Shiatsu ziet het gezicht als de spiegel van alle lichaamsfuncties. Als de functies van onze inwendige organen worden verstoord, kan dit leiden tot huidproblemen. Zo kan een schoonheidsspecialist die Shiatsumassage toepast een relatie leggen tussen steeds op dezelfde plek terugkerende puistjes (de huidconditie) en een orgaan (de bron van energieverstoring).
 
Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van Shiatsu behandelingen. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden.
 
 
Voetreflexologie
 
In balans met voetreflexologie
Op de voet zijn de reflexzones van de organen in ons lichaam gereflecteerd. Met een voetreflexmassage kan de schoonheidsspecialist deze reflexen stimuleren. Dit heeft een gunstig effect op organen die uit balans zijn. Deze massage zet het lichaam aan om weer in balans te komen.
 
Zeer ontspannend
De massage is een weldaad voor de voeten en werkt door op alle organen. Hierdoor kunnen sommige plekken tijdens de massage gevoelig zijn, maar het eindresultaat is een zeer ontspannend effect op het gehele lichaam.